Informationsmøde, med Erik Junge, for alle i HF Grundet d. 7/9-2023

 

Erik Junge begyndte mødet ved at fortælle, at indgangen til Vejles nye lokalplan(er) var grundet bebyggelse i haveforeningerne i Vejle Kommune.

HF. Grundet har gjort i alt 8 indsigelser imod den nye lokalplan, som er tiltænkt vores haveforening. (Det har været muligt for alle havelejere i vores forening at underskrive disse indsigelser)

Erik Junge kunne fortælle, at i forhold til processen har de, i kommunen haft det første møde, hvor indsigelserne er blevet drøftet, men at processen tager tid, da politikkerne ønsker at tænke sig godt om, inden de vil træffe beslutninger. Dog forventes det, at den nye lokalplan vil blive afgjort sidst i indeværende år.

Erik Junge roste den måde netop indsigelserne fra vore haveforening var beskrevet, og var sikker på, at nogle af dem kunne bruges direkte ind i bestemmelserne.

Samtidig blev det også nævnt, at han godt kunne se, at kommunen ikke kunne være bekendt at indføre et byggestop på den tid af året, som det blev gjort, og at man skulle have gjort det noget før, så folk måske havde haft mulighed for at komme i gang med byggeri.

For der er som nævnt tidligere stadig byggestop. Det betyder ikke, at man ikke må renovere lidt på sit hus, MEN der må ikke bygges nyt. Grunden hertil er, at hvis byggeriet på nogen som helst måde kan gribe ind i lokalplanen, så er det ulovligt. Og der kan være flere måder, hvorpå det netop kan gribe ind i lokalplanen, bl.a. hvis der er gjort indsigelse på noget. Det virker lidt kringlet, men regler er desværre regler.

Desuden kan det være en fordel at vente med at bygge, da det lige nu ser ud til, at den nye lokalplan kan give os nogle fordele her i vores haveforening.

Vi må se, hvordan det hele ender.

Referent: Lotte Jelle Sørensen

 

Hit Counter